Fisk är det minst resurskrävande animaliska proteinet att framställa, och därmed miljövänligaste. Fisken flyter i vatten och är kallblodig och behöver inte värma sig själv. På så vis behöver den väldigt lite energi. En fisk simmar i vatten, men dricker det knappt. Jämför t.ex. med en ko som behöver dricka upp mot 100 liter färskvatten - per dag. I relation till sin egen vikt kräver en fisk bara 1/10 av mat jämfört med en ko.
Fisk anses som det perfekta proteinet. Det motverkar hjärtsjukdomar, är full av livsviktiga aminosyror och fettsyror såsom Omega-3, vilket skiljer sig från allt annat kött.
Dessutom finns det ca 500 olika fisksorter, alla med olika smak och karaktär. På land räknar vi till en handfull. Tänk efter. Ko är ko. Gris är gris. Kyckling är kyckling. Får är får.
Vårt mål är att tillgodose människor med hållbart och hälsosamt protein och därmed minska människors miljöpåverkan genom drastiska förändringar i hur vi producerar och konsumerar mat.
Detta ska vi uppnå genom att producera, förädla och distribuera hållbar fisk i direkt anslutning till, och för, stor-Stockholmsområdet.
ProjettypHållbar fiskodlingStartade2017StatusProjekteringsfasLänkurbanseafood.se